© Grafschaft Bentheim Tourismus

Beleef een actieve vakantie in Grafschaft Bentheim

Behoefte om er met het gezin, samen of met vrienden erop uit te gaan? Grafschaft Bentheim leent zich perfect voor een dagtrip of een langer weekend weg. Deze prachtige regio ligt dichtbij de Nederlandse grens in Duitsland en biedt een groot aanbod aan fiets-en wandelroutes en bezienswaardigheden. In deze omgeving is er voor jong en oud altijd iets leuks te vinden. Lees hier de leukste Grafschaft Bentheim tips.

 

Waarom is Grafschaft Bentheim de ideale bestemming voor een uitje?

  • Groot aanbod aan fietsroutes

  • Verschillende wandelroutes voor elk niveau

  • Dichtbij de Nederlandse grens

Wandel en ontdek de natuur

en cultuur van Grafschaft

Ontdek je “Wanderlust”

Geniet tijdens deze wandeltochten van de prachtige bossen en veengebieden. Langs de route kun je bij verschillende restaurants en schuilhutten wat eten en uitrusten. Diverse wandeltochten sluiten ook naadloos aan op het Nederlandse wandelnetwerk, zoals bijvoorbeeld de Handelsweg, onderdeel van de Europese langeafstandsroute E11. Alle praktische informatie vind je terug in deze handige wandelkaart in de omgeving Bad Bentheim

In dit bos zul je veel bomen en planten tegenkomen die in Nederland maar weinig voorkomen. Al eeuwen dienen de open plekken in het bos als weide voor runderen, paarden en schapen om te grazen. Tussen april en oktober kun je zelfs de zachtaardige Gallowayrunderen tegenkomen. Neem je het ontdekkingspad in Hutewald dan kun je de natuur van heel dichtbij beleven.

Verder informatie

Grafschafter Spurensuche

Het wandelnetwerk door het groene Grafschaft beslaat bijna 300 km en wordt ‘Grafschafter Spursuche’ genoemd. Liefhebbers voor dagwandelingen hebben de keuze uit 15 routes tussen de 6 en 35 km, waarbij de bezienswaardigheden, zoals kunstobjecten langs de weg ook behandeld worden.

Een overzicht van alle wandelroutes in de omgeving van Grafschaft Bentheim vind je hier.

De leukste culturele en sportieve activiteiten in Grafschaft Bentheim

Fietsroutes en tips in de omgeving van Grafschaft Bentheim.

De Grafschafter fietsentour biedt 25 verschillende dagtochten van 28 km tot 56 km. In totaal kun je 220 km afleggen. Geen zorgen, de meeste routes zijn overwegend vlak met af en toe wat kleine hoogteverschillen bij Bad Bentheim en Uelsen. Geen fiets meegenomen? Geen probleem, in de omgeving zijn er talrijke fietsverhuurders.

Verder informatie

Vechtdalroute

De Vechtalroute brengt je van Münsterland van Grafschaft Bentheim naar Zwolle en beslaat maar liefst 223 km. De route wordt niet alleen afgewisseld door de prachtige omgeving, maar ook door 80 inspirerende kunstwerken. Deze route heeft een drie sterren beoordeling gekregen van de Duitse fietsclub ADFC en is een absolute aanrader. Je kunt hier zelf in het park overnachten en ‘s morgens gewekt worden door dierengeluiden.


Op zoek naar alle fietsroutes in de omgeving? Bekijk hier het overzicht.

Fietsen was in Grafschaft Bentheim dankzij de goede bewegwijzering altijd al heel eenvoudig. Nu wordt het dankzij het knooppuntensysteem nog gemakkelijker. In Nederland bestaat dit moderne systeem al langer en nu is het knooppuntensysteem ook geïntegreerd in het 1200 km lange fietspadennet in Grafschaft Bentheim. Veel fietsplezier gewenst!

Verder informatie

Niet genoeg?

Wie naast het wandelen en fietsen ook graag de cultuur van Grafschaft Bentheim wil beleven kan kiezen uit een ruim aanbod van kastelen, musea, horeca en theater. Bekijk hier de bezienswaardigheden van Grafschaft Bentheim. De levendige waterstad Nordhorn is een paradijs voor de shoppers onder ons, met een groot winkelcentrum Vechte Arkaden. Daarnaast biedt het als waterstad ook de gelegenheid om te gaan varen. Voor de dierenliefhebbers is dierentuin Nordhorn een aanrader. Meer op zoek naar sportieve activiteiten? Bekijk hier de sportieve activiteiten van Grafschaft Bentheim, zoals zwemmen, varen met een boot of kano, paardrijden, golfen en meer.

 

Wil je graag een langer bezoek plannen en overnachten in Grafschaft Bentheim? Bekijk hieronder de verschillende accommodaties.

01.06.2024
08.06.2024
  • Van sterrenhotel tot bed & breakfast

  • We kijken uit naar je bezoek

Meer tips

Voor de cultuurliefhebbers, ondernemende gezinnen en levensgenieters die nog meer willen ontdekken over het Duitse grensgebied, lees nog meer tips op Geheim over de grens.  

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.