© Tierpark Nordhorn GmbH/ Franz Frieling, Franz Frieling 48527 Nordhorn

Dierentuin Nordhorn

In een oogopslag

Een kindvriendelijke dierentuin in de natuur - ‘dierlijk’ plezier in het Tierpark Nordhorn

‘Dierlijk’ plezier - in de kindvriendelijke dierentuin in de natuur

De "kindvriendelijke dierentuin in de natuur" is met meer dan 360.000 bezoekers per jaar één van de populairste bestemmingen in het graafschap Bentheim en ligt direct aan de Nederlandse grens. Op een oppervlakte van 10 hectare herbergt de dierentuin 1700 dieren in 100 verschillende soorten. Naast kindvriendelijke prijzen biedt de dierentuin veel attracties voor klein en groot en een school.

Om de bezoekers zo dicht mogelijk bij de dieren te brengen zijn veel gebieden in Nordhorn begaanbaar. Dat is natuurlijk niet mogelijk bij alle dieren, maar dit kan wel bij de uiltoendra, de gierenrots, de kustvolière, de Bennett-kangoeroes, het pampasgebied, twee kinderboerderijen, de gevederde Australiërs en tenslotte de genereuze ruimte voor de schattige prairiehonden. En ook het in de zomer van 2015 geopende stokstaartverblijf met show-voerkeuken geeft u een spannend kijkje in het rijk van de dieren!

Door informatie over voeding leren de bezoekers meer over onder andere zeehonden, doodshoofdaapjes, wolven, vale gieren, stekelvarkens en chimpansees. Het grootste dier in de dierentuin is de Noord-Amerikaanse woudbizon, die het heraldisch dier weerspiegelt. Sinds 2012 kunt u bij de ingang de kudde samen met de pekari's op een verhoogd terrein zien.

Ook heel bijzonder in de dierentuin is het ‘Naturpfad Vechteaue’. Hier worden aan kinderen en jongeren met spelletjes en informatieborden de geheimen van dieren en de natuur verteld. Als u het avonturenpad op palen door de mooie alluviale bosbiotoop op de oude loop van de Vecht volgt, komt u bij de historische Vechtboerderij. De originele boerderij die meer dan 100 jaar oud is, heeft een echte boerderijtuin met veel verschillende oude en voor een deel bedreigde diersoorten. Een absolute trekpleister is de kinderboerderij met biggetjes van de Bonte Bentheimer Landvarkens.

Aan de Vechtboerderij grenst het gemoedelijke pension ‘De MalleJan’. In het historische restaurant worden de bezoekers verwend met een goede keuken en zelfgemaakt gebak. In de geïntegreerde historische Tante-Emma-winkel kunt u regionale producten en geschenkmanden kopen.

Centraal in de dierentuin bevindt zich het tweede restaurant van de dierentuin in Nordhorn. Het grote zonneterras van de cafetaria grenst direct aan de avonturenspeeltuin en de kinderboerderij. In augustus 2011 werd bovendien een geweldige overdekte avonturenspeeltuin geopend. ‘Max Abenteuerland’ is een directe aanbouw van het bestaande cafetariagebouw en biedt ook bij slecht weer of lage temperaturen uitstekende speelmogelijkheden voor veel kinderen.

Aanvullende aanbiedingen

Speciale aanbiedingen en rondleidingen voor allerlei soorten groepen op aanvraag, een eigen aanlegsteiger voor boten voor uitstapjes per boot uit de binnenstad (VVV Nordhorn), maandelijks een gratis rondleiding met verschillende onderwerpen en demonstraties, een geweldig jaarprogramma met afwisselende speciale tentoonstellingen en verjaardagsfeestjes voor kinderen.

Op de kaart

Dierentuin Nordhorn
Heseper Weg 140
48531 Nordhorn
Deutschland

Tel.: 05921 712000
Fax: 05921 7120010
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.