© Vincent Croce

Schüttorf in Grafschaft Bentheim

De oudste stad van Grafschaft Bentheim

Schüttorf

in Grafschaft Bentheim

Schüttorf is met een trotste 725 jaren de oudste stad van Grafschaft Bentheim. Schüttorf had ooit de meeste inwoners dankzij de booming textielindustrie aan het einde van de 19e eeuw. De talrijke villa's van de fabrikanten zijn prachtige bewijzen van dit tijdperk - net als het historische centrum van de stad en zijn daarmee absoluut de moeite waard om te bekijken. Bovendien nodigt het recreatiegebied "Quendorfer See" met horeca direct aan het water, je uit om het pittoreske landschap rondom de stad in te komen ademen.

 

Wandelingen

Ga lekker buiten bewegen! In de Samtgemeinde Schüttorf ben je helemaal op de juiste plek.

Ook als je niet per se je wandelschoenen uit de kast wilt halen, kun je hier terecht. De afdeling stadmarketing heeft korte routes uitgezet waarop je de Samtgemeinde Schüttorf beter kunt leren kennen. Na een drukke dag - of misschien na een bezoekje aan een goed restaurant? - zijn deze routes perfect om lekker te slenteren en even de boel de boel te laten.

 

De rondleidingen zijn niet bewegwijzerd, maak daarom gebruik van onze online rondleidingen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.