© Grafschaft Bentheim Tourismus

Op pad met het stalen ros!

Heerlijk fietsen in Grafschaft Bentheim

Het nieuwe knooppuntensysteem

  • Fietsen op nummer: nu eenvoudiger dan ooit

  • Bij elk knooppunt is een groot informatiebord met een plattegrond van de omgeving en knooppunten in de buurt te vinden.

  • U kunt nu van knooppunt naar knooppunt fietsen

  • Veel fietsplezier gewenst!

Heerlijk fietsen in Grafschaft Bentheim

Fietsen op nummer

Fietsen was in Grafschaft Bentheim dankzij de goede bewegwijzering altijd al heel eenvoudig. Nu wordt het dankzij het knooppuntensysteem nog gemakkelijker. In Nederland bestaat dit moderne systeem al langer en nu is het knooppuntensysteem ook geïntegreerd in het 1200 km lange fietspadennet in Grafschaft Bentheim. Veel fietsplezier gewenst!

 

 

 

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Grafschaft Bentheim Tourismus

Nieuw systeem, nieuwe mogelijkheden

Zo stippelt u uw fietstocht heel eenvoudig uit

Dit is nieuw: u kunt nu van knooppunt naar knooppunt fietsen, dus van nummer naar nummer. De routebeschrijving voor de 30 km lange route ‘Van de Mühlenberg de Nederlandse grens over’ ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: 18 – 75 – 42 – 55 – 24 – 32 – 14 – 53– 80 – 43 – 48 – 49 – 69 – 13 – 18 – 70 – 23 – 60 – 40 – 50 – 96 – 18. Het is het handigst om deze cijfers voor vertrek alvast te noteren, dan hoeft u ze niet te onthouden.

 

 

 

U wilt meteen op de fiets stappen?

Wij geven u tips om zo het uitstippelen van uw route zo eenvoudig mogelijk te maken

Zo werkt het: open gewoon je Play Store of App Store. Vul bij zoeken "Fietsknoop" in en de app "Fietsknoop Fietsroutes" verschijnt. Klik nu op downloaden en je kunt de app op je mobiele telefoon gebruiken. Wij wensen u veel fietsplezier!

Fietsknoop.nl

Het idee: zo heeft u de nummers altijd bij de hand zonder dat u af hoeft te stappen. Noteer gewoon de nummers van alle knooppunten van de route op het kaartje en bevestig het aan het stuur. Dan bent u klaar voor vertrek!

P.s.: U heeft het stuurkaartje met nummers thuis laten liggen of wilt onderweg toch een andere route gaan volgen? Geen probleem. Dankzij de wegwijzers met informatie bij de knooppunten weet u ook zonder navigatie en eigen kaart altijd precies waar u zich bevindt.

het stuurkaartje downloaden en printen

‘Van de Mühlenberg de Nederlandse grens over ‘ of de ‘kunstwegen’-route: een aantal populaire routes hebben we aan de hand van het nieuwe knooppuntensysteem alvast voor u uitgestippeld.

 

Meer informatie

Informatieborden

Bij elk knooppunt is een groot informatiebord met een plattegrond van de omgeving en knooppunten in de buurt te vinden. Zo heeft u altijd een goed overzicht en kunt u spontaan beslissen hoe u uw tocht wilt vervolgen.

Achtergrond

Voor iedereen die precies wil weten hoe het systeem in elkaar zit: het fietspadennet is volgens een honingraatstructuur opgebouwd. Op de hoeken van elke honingraat bevindt zich een knooppunt. Van hieruit is het vervolg van de route in meerdere richtingen genummerd.

Overigens: het knooppuntensysteem bestaat uit nummers met maximaal twee cijfers, van 1 tot 99. Omdat er meer dan 99 knooppunten zijn, zijn de meeste nummers meerdere keren langs het fietsroutenetwerk te vinden.

Gratis bestellen: de nieuwe fietstoerkaart

De exacte routes met een overzicht van het complete netwerk in Grafschaft Bentheim zijn nu te vinden in de nieuwe gratis fietstoerkaart. Bestel hem nu

Heb je een fout in de bewegwijzering gevonden?

Meld dit dan!

De bewegwijzering van de routes wordt vanzelfsprekend regelmatig gecontroleerd. Altijd voor en tijdens het seizoen. Mocht je onderweg toch een fout of mankement tegenkomen, meld dit dan aan ons, zodat wij meteen in actie kunnen komen.

 

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.