© Vincent Croce

Natuur in Grafschaft Bentheim  

Een regio vol veelzijdigheid

Rust en ruimte, weilanden, rivieren, meren, bossen, kastelen en molens: uitstekende randvoorwaarden voor een fijn verblijf in Grafschaft Bentheim. Grafschaft Bentheim, vlak over de Nederlandse grens, is een regio met een lange historie. De idyllische dorpen en levendige steden hebben een heleboel te bieden. Het is de ideale locatie voor een volgende (korte) trip.

 

Rust, natuur, ontspanning
© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Vincent Croce
© Vincent Croce

Water, bossen en veengebieden

Natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen

Het veen verandert bijna dagelijks van vorm en kleur. In de lente, als het wolgras begint te groeien, ziet het landschap er heel anders uit dan in de schemering van de herfst. Jaar in jaar uit verandert de voortschrijdende renaturering het landschapsbeeld. Terugkomen is de moeite waard!

Voor wandelaars is Dde Itterbecker Heide is voor wandelaars een ideale bestemmingeen prachtig natuurgebied, ook tijdens koudere dagen. Vanaf de 34 meter hoge uitkijktoren op de Lönsberg heb je een uniek uitzicht over Grafschaft Bentheim.

Kom meer te weten

In het Niedergrafschaft zijn nog volop sporen van het vroegere gebruik van het veen te vinden. Het Gildehauser Venn en het Syenn- Venn staan onder natuurbescherming en herbergen verschillende vogelkolonies. Hier zijn overblijfselen van hoog- en laagveen bewaard gebleven.

Kom meer te weten

De westelijkste uitloper van het Teutoburger Woud wordt in Bad Bentheim gekroond met de grootste hooggelegen burcht van Noordwest-Duitsland. Het Bentheimer bos met zijn oude eiken- en beukenbomen en het leefgebied van het laatste in het wild levende rood wild van het Weser-Eems-gebied grenst direct aan het kuuroord.

Kom meer te weten

Op de 182 kilometer lange route doorkruist de rivier het Grafschaft en mondt vervolgens uit in het Zwarte Water in Zwolle. Tot in de 19e eeuw werd de Vecht vooral gebruikt als verkeersader voor het vervoer van het Bentheimer zandsteen.

 

Kom meer te weten

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.