© Schubert

Spoorzoeken rondom Veldhausen - "Auf den Spuren alter Gemäuer"

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 18,18 km
  • 4 uren 20 minuten
  • 22 m
  • 14 m

Beste seizoen

Ontdekkingstocht langs oude muren (18 km)

Een van de bekendste symbolen van Veldhausen is de kerk van Bentheims zandsteen in het centrum. Omdat de dichtstbijzijnde kerk in Uelsen bij slecht weer te ver weg lag en slecht bereikbaar was, werd in 1411 de huidige evangelisch-gereformeerde kerk in Veldhausen gebouwd.
De naam Veldhausen is afgeleid van de criteria die destijds werden gehanteerd voor de locatie van de kerk. Men zocht naar een centraal gelegen en onvruchtbaar stuk heideland dat in die tijd 'veld' werd genoemd. In de loop der tijd kwamen er steeds meer mensen wonen en legden de basis voor het huidige Veldhausen.
Een ander symbool is de meer dan 200 jaar oude windmolen en de aangrenzende Mühlenhof. De windmolen van Bentheims zandsteen was tot eind jaren 20 nog in bedrijf. Nadat de molen lange tijd dreigde te vervallen, werd ze op initiatief van een werkgroep van VVV Neuenhaus gerenoveerd. Tegenwoordig kun je op het terrein van de Mühlenhof de oude molenaarswoning, een bakhuis, een oud bijhus en een remise met smederij bekijken.

Dit ga je zien

leeuwenkopstenen

Neuenhaus

© CC-BY-NC-SA | Samtgemeinde Neuenhaus

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.