De Gildehaus-Dinkel-Route

In een oogopslag

  • medium
  • 38,81 km
  • 2 uren 33 minuten
  • 78 m
  • 28 m

Beste seizoen

Een van de oudste fietsroutes van de Grafschaft

Toen deze route in het leven werd geroepen, bestonden de grenscontroles nog. Tegenwoordig is fietsen over de grens gelukkig een stuk eenvoudiger. Begin bij de molen Ostmühle – waar in de zomer op zaterdag lekkernijen uit het oude bakhuisje verkrijgbaar zijn. U fietst verder naar Klooster Bardel, langs manege Reiterhof Aarnink naar het grensplaatsje Losser met zijn oude vakwerkhuisjes en de Martinustoren naar De Lutte met een educatief speel- en leerbos.
Door een licht heuvelachtig landschap met bos bereikt u het beschermd natuur- en recreatiebegbied Lutterzand met het riviertje de Dinkel. Op de terugweg passeert u Ontdekplek ‘Grenztor’ (Grenspoort) voordat u langs oude steengroeves en het Geologisch Openluchtmuseum weer aankomt in Gildehaus.

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.