© Grafschaft Bentheim Tourismus

Oude kerk op de markt

In een oogopslag

Ooit als missiekerk voor de heilige St. Ludger opgericht.

Werd ooit als missiekerk voor de heilige St. Ludger opgericht. Het gebouw werd op dezelfde dag in 1445 ingewijd als de kerk van het klooster van Frenswegen. Toen het graafschap Bentheim in 1544 de lutherse belijdenis aanvaardde, veranderde ook de geestelijke heerschappij in deze kerk. Dit gebeurde opnieuw in 1588, toen de graven van Bentheim het gereformeerde (calvinistische) geloof introduceerden. De oude gereformeerde gemeente scheidde zich in de 19e eeuw van deze groep af en ook de vrije kerkgemeente (baptisten), die begin 20e eeuw in Nordhorn bijeenkwamen, hebben een historische band met het gebouw.

Rondleidingen door de oude kerk op de markt, die in de 15e eeuw in laatgotische stijl werd gebouwd, worden incl. torenbeklimming aangeboden tijdens de zomermaanden. Voor groepen kunnen ook individuele afspraken worden gemaakt.

De kerk is een van de herkenningspunten van de stad Nordhorn. Voor de bouw werd de bekende Bentheimer zandsteen gebruikt.

Op woensdag en zaterdag is er voor het indrukwekkende gebouw een wekelijkse markt met typische regionale lekkernijen.

Op de kaart

Oude kerk op de markt
Am Markt 1
48529 Nordhorn
Deutschland

Tel.: +49 5921 82110
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.