© Grafschaft Bentheim Tourismus

Wandelen in de provincie Grafschaft Bentheim

Te voet op pad:

'Grafschafter Spurensuche'

Met de 'Grafschafter Spurensuche', kun je meer dan 320 km bewegwijzerde wandelroutes verkennen, waarop je de hele regio kunt doorkruisen. Naast de 80 kilometer lange route 'In de voetstappen van de Podagristen' zijn er 15 dagtochten ontwikkeld met een lengte van 6 tot 35 kilometer, die door alle gemeenten en steden in Grafschaft Bentheim lopen. Op deze manier maak je kennis met mooie landschappen en boeiende verhalen: ga spoorzoeken in de provincie Grafschaft Bentheim! Ook een deel van de langeafstandsroute Handelsweg loopt door de regio. Het Obergrafschaft beschikt over een eigen wandelpadennetwerk.

Het kaartmateriaal vind je in onze webshop.

De 15 dagtochten vind je hier.

Alles op een rijtje

Informatie over de bewegwijzering

Het wandelpadennetwerk 'Grafschafter Spurensuche' is voorzien van het symbool van een loep. De hoofdroute 'In de voetstappen van de Podagristen' is daarbij als langeafstandsroute gemarkeerd met geelrode pijlen, de dagetappes met eenkleurige pijlen. De kleuren zie je ook terug bij de dagtochten op de kaart.
Op kruispunten staan armwijzers. Deze wegwijzers vergemakkelijken de oriëntatie en zijn ook terug te vinden op de kaart (bijv. P27, N12 etc.). Je kunt op verschillende plekken beginnen aan de tocht, die tot aan het begin van de route ook voorzien zijn van wegwijzers. Alle tochten zijn in beide richtingen bewegwijzerd.

Wandelen in de provincie Grafschaft Bentheim

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Grenzeloos wandelen

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.