© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ontspannen in het zadel

Fietsen door het Grafschaft Bentheim

Direct over de grens, in het noordwesten van Duitsland en in het zuidwesten van de deelstaat Nedersaksen, ligt het enige district van Duitsland met de titel ‘Grafschaft’. Deze regio is al twee keer uitgeroepen tot het meest fietsvriendelijke district van Nedersaksen!

Grenzeloos fietsplezier

Ga lekker ontspannen op pad met uw ‘Fietse‘, zoals de fiets in Grafschaft Bentheim ook wel wordt genoemd. Door een overwegend vlak landschap fietst u over prachtige wegen door weilanden, bossen, dorpen en steden. Langs rivieren, meren en kanalen – met tussendoor natuurlijk alle tijd voor ‘Kaffee mit Kuchen’. Ga op ontdekkingstocht naar kastelen, molens en boerderijen. En leer meer over de bevolking, het landschap, de natuur en cultuur, van het beroemde Bentheimer zandsteen tot aan de kunstwegenstations. Meer dan 1200 km aan fietspaden liggen op u te wachten. De pedalen op!

 

1

fietsvriendelijke regio

7

fietsvriendelijke gemeenten

26

leuke fietsroutes

1200

km aan fietsroutes

220

km lange Grafschafter Fietsentour

Zin in een rondje fietsen?

Tijdens de Grafschafter Fietsentour van meer dan 220 kilometer is alles te zien, wat het Grafschaft zo mooi maakt: idyllische waterlandschappenlangs rivieren en kanalen, de indrukwekkende zandstenen burcht van Bentheim, bijzondere kunst langs de weg en vele schilderachtige dorpjes aan deze en aan de andere kant van de grens. Nu hoeft u alleen nog te bepalen, of u de tocht in een keer fietst, of hem opdeelt in verschillende prachtige kleine uitstapjes!

Verder informatie

De Vechtdalroute is een grensoverschrijdende fietsroute, die over een afstand van 223 km het verloop van de Vecht volgt – van de bron in Darfeld in het Münsterland tot aan de monding in Zwolle.

Verder informatie

Over een afstand van meer dan 180 km leidt de Vecht de fietsers door het Vechtdal tussen Ohne, Nordhorn en Zwolle.

Verder informatie

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.