© Grafschaft Bentheim Tourismus

kunstwegen

Wij houden van kunst!

De raumsichten- en kunstwegensculpturen

"Raumsichten" verlengt de Duits-Nederlandse beeldenroute kunstwegen door het Obergrafschaft naar het zuiden, tot in Ohne aan de grens met Noordrijn-Westfalen. Hier kun je de nieuwe raumsichten-objecten bewonderen die onderdeel zijn van een van de grootste openluchtmusea van Europa.


Over een afstand van meer dan 180 km leidt de Vecht de fietsers door het Vechtdal tussen Ohne, Nordhorn en Zwolle. Kunstwegen is voortgevloeid uit een grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederlandse en Duitse kunst- en toerisme-experts. Het resultaat is een 'Openluchtmuseum' dat uniek is voor Europa, waarin kunst wordt gepresenteerd en twee verschillende culturen met elkaar worden verbonden. Inmiddels omzomen meer dan 80 sculptuurprojecten uit meer dan 30 jaar de route, sinds mei 2012 kwamen er negen andere projecten onder de titel 'raumsichten' bij.


Zandstenen en reusachtige foto´s, ijzeren beelden, landschapsprojecten en bijzondere installaties geven een boeiend kijkje in de regionale cultuurgeschiedenis en het landschap, met kunst als centraal motief.
Geleid door het water verkent de reiziger een afwisselend en fascinerend landschap met heidevelden, veen- en bosgebieden, lange kanalen, uitgestrekte weilanden en romantische kleine dorpjes. Het is een reis langs meesterwerken uit het verleden, die vertellen over wilde veldtochten en de verovering van veengebieden, over het verloop van grenzen en roekeloze smokkelaars, over molenaars, veermannen, maar ook over vluchtpogingen, de dood en de zoektocht naar een nieuw vaderland.


Met een groot aantal beschrijvingen, informatieve berichten, historische data en een blik in de toekomst van de landschapsarchitectuur neemt de kunstwegenroute de bezoeker mee op een interessante ontdekkingsreis door de regionale natuur, geschiedenis en cultuur. Want kunstwegen is vooral dit: een spannende en ontspannen reis door een eindeloos veelzijdige regio die de nieuwsgierigheid prikkelt.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.