Grafschaft Bentheim en de buren

Wij houden van onze buren!

Lekker weg in eigen land

Onze excursietips

Typisch

De weekmarkt in Enschede op dinsdag en zaterdag

Zes 'ontdekplekken' staan garant voor bijzondere activiteiten aan de grens

Op de Vechtdalroute verken je per fiets twee landen

Schilderachtig

In het plaatsje Ootmarsum kun je prima winkelen en kunst bekijken.

© Osnabrücker Land
© Osnabrücker Land
© Ootmarsum

Grafschaft Bentheim en de buren

Onze Buurregio´s

Het Emsland: vakantieregio als uitstekende uitvalsbasis voor fietsers en gezinnen

Het Emsland is de plek bij uitstek om te fietsen en is een van de populairste fietsregio´s van Duitsland. Een netwerk met meer dan 3.500 km nagenoeg vlakke fietsroutes loopt door veengebieden, bossen en langs de rivieren Eems en Hase. Het gezicht van de regio wordt bepaald door diverse hunebedden uit het stenen tijdperk. Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom en zullen zich hier uitstekend vermaken. Dat garandeert het 'Familienland Emsland'. Want om het kwaliteitskeurmerk van het bureau voor toerisme te krijgen en te behouden, doen accommodaties, musea, zwembaden en andere attracties hun uiterste best. Ze voldoen aan hoge veiligheidsstandaards, maken arrangementen op maat voor ouders en kinderen en garanderen volop plezier voor het hele gezin.


Meer informatie:
Emsland Touristik GmbH
Ordeniederung 2
49716 Meppen
www.emsland.com

Osnabrücker Land: Varus, Vrede van Westfalen en puur natuur

Het Osnabrücker Land lonkt met een divers landschap en culturele highlights, een indrukwekkende historie en schilderachtige burchten en kastelen. Tel daarbij het aantrekkelijke landschap in het UNESCO Global Geopark TERRA.vita op en fietsers en wandelaars beleven hier een fantastische tijd. Het Osnabrücker Land heeft voor ieder wat wils. Wie een bezoekje brengt aan het strijdtoneel van de legendarische Slag om Varus, de 'Artländer Bauernhöfe' (vakwerkboerderijen), de vredesstad Osnabrück of de geneeskrachtige baden en kuuroorden Bad Essen, Bad Iburg, Bad Laer of Bad Rothenfelde, is er echt even helemaal tussenuit.


Meer informatie:
Tourismusverband Osnabrücker Land e. V.
Herrenteichsstraße 17+18
49074 Osnabrück
www.osnabruecker-land.de

Oldenburger Münsterland: kennismaking met het landleven

Het Oldenburger Münsterland heeft zijn bijzondere manier van leven te danken aan de eeuwenoude relatie met Münster en Oldenburg. De inwoners van het Oldenburger Münsterland zijn ongecompliceerd en hartelijk en geven graag een inkijkje in deze cultuurregio. Het Oldenburger Münsterland pronkt met een boeiende en veelzijdige natuur: de bosrijke Dammer Berge met de Dümmer See, de stuwdam Thülsfelder Talsperre, de veengebieden in het noordelijke district Vechta, het rivierlandschap van het Hasetal en Barßel-Saterland, waar je de Noordzee al kunt ruiken.
Meer informatie:
Verbund Oldenburger Münsterland e. V.
Oldenburger Straße 246
49377 Vechta
www.oldenburger-muensterland.de

Münsterland: afwisselend parklandschap met veel bijzonderheden

Het Münsterland wordt vaak in een adem genoemd met fietsen en paardrijden. Het Münsterland heeft echter nog veel meer te bieden, uiteenlopend van kastelen en burchten, tuinen en parken, golfbanen en streekgerechten.
Naast de metropool Münster vormen historische steden en authentieke dorpjes met prachtige huisjes van rood baksteen een mooi contrast met de gele raapvelden en groene weilanden, omlijst door kaarsrechte populierenlanen en oeroude houtwallen. Nergens anders in Duitsland vind je zo´n grote verscheidenheid aan landgoederen, kastelen en burchten, die je meenemen naar lang vervlogen tijden. Het zijn er meer dan 150, gelegen in het mooie, parkachtige landschap. Het bekendste is waarschijnlijk kasteel Nordkirchen, ook bekend als het 'Versailles van Westfalen'.


Meer informatie:
Münsterland e. V.
bij FMO Flughafen Münster/Osnabrück
Hüttruper Heide 71-81
48268 Greven
www.muensterland.com

Twente: landgoed van Nederland

In Twente kunnen fietsers en wandelaars hun hart ophalen tijdens een tocht door het romantische coulisselandschap. Akkers en lanen, houtwallen en bosgebieden, die in vroegere eeuwen werden gecultiveerd; het lijkt net of je elk element in het landschap naar believen als een theaterdecor kunt verschuiven. Er zijn volop meesterwerken uit het verleden te zien, waaronder boerderijen, schilderachtige kastelen, omgeven door landgoederen en parken en een historische stoomtrein die door het landschap tuft. De levendige steden Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Almelo nemen je mee terug naar het heden: moderne winkelcentra, drukke winkelstraten en markten zijn echte shoppingparadijzen. Cultuurliefhebbers komen in Ootmarsum en Diepenheim aan hun trekken. Galeries omzomen de kleine steegjes en winkelstraten en in een van de vele cafés kun je alle indrukken op je laten inwerken en bijkomen – dat is genieten op z´n Twents.


Meer informatie:
Twents Bureau voor Toerisme
Nijverheidsstraat 30
NL - 7511 JM Enschede
http://www.beleeftwente.nl/

Overijssels Vechtdal: idylle langs de rivieroever

Het gezicht van deze regio wordt bepaald door een evenwichtige mix van ongerepte natuur en een gecultiveerd cultuurlandschap. Langs de oude zijarmen van de Vecht en langs zandverstuivingen, dijken en bosgebieden en door de idyllische laagvlakte van de Reest kan uitstekend worden gefietst en gewandeld. En overal verschuilen zich meesterwerken uit het verleden, waaronder middeleeuwse kastelen, schilderachtige windmolens en historische steden. Op zoek naar stadse flair, leuke winkeltjes en knusse cafés? Dan kun je terecht in Ommen en Hardenberg. Op reis door het Overijssels Vechtdal ontdekken vakantiegangers ook eersteklas kunstwerken in de natuur. De fiets- en wandelroute kunstwegen verbindt Nordhorn met de kunst. Cultuurhistorische tradities worden in Staphorst in ere gehouden: regionale klederdracht en boerderijen met groene luiken bepalen het beeld. Het Overijssels Vechtdal heeft ook voor de jonge bezoekertjes weer een groot aantal attracties in petto: van kleine speeltuinen tot grote pretparken. En de rivier wijst de weg.


Meer informatie:
RBT Vechtdal - Ijsseldelta
Goudsteeg 17
NL - 8011 PP Zwolle
www.vechtdaloverijssel.nl

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.